Å gifte seg i utlandet er en ideell måte å kombinere bryllup og bryllupsreise på, og man kan skape en uforglemmelig opplevelse for paret selv, familien og venner. Man har også stor fleksibilitet for bryllupsfesten og muligheten til å lage en avslappet og uformell ramme rundt feiringen.

 

Gifte seg i Barcelona

Selve vielsen foregår i en vakker klosterkirke i sentrum av Barcelona der paret blir viet av en norsk prest fra Sjømannskirken. Det er meget populært som å gifte seg i Barcelona og det er derfor lurt å bestille kirken i god tid. Dette kan dere gjøre selv (les mer) eller vi kan gjøre det for dere.

I noen tilfeller gjør også Sjømannskirken vielser utenfor kirken som i en uforstyrret og pen hage, men dette må avtales spesielt.

For de som ønsker å feire bryllupet med en ringseremoni, kan dette også arrangeres. 

 

Gifte seg på Mallorca

Man kan også velge å gifte seg på vakre Mallorca. Vielsen foregår i Sjømannskirkens lokaler eller i andre kirker på øya. Det finnes mange flotte steder å holde bryllupsfesten etterpå. 

Nødvendig dokumentasjon for å inngå ekteskap

Før man inngår ekteskap, må det skje en prøving av om ekteskapsvilkårene er oppfylt. Denne foretas av folkeregisteret i den kommune hvor en av dere er registrert som bosatt. Dersom man er bosatt i utlandet eller ikke er registrert i norsk folkeregister, gjelder det egne regler. Dersom en eller begge parter er fast bosatt i utlandet må det skaffes prøvingsattest fra myndighetene i bostedslandet. Her kan dere lese med om hvordan dere går frem. 

Gifte seg i Spania

0452.JPG